Door: Martijn Haas
Misdaad
3

UPDATE: kindermoordenaar Marcel H. is opgepakt

Het is bij onze oosterburen nu al de moordzaak van het jaar. En dat is vanwege de combi gruwelijk en spannend. Want Ma...

Het is bij onze oosterburen nu al de moordzaak van het jaar. En dat is vanwege de combi gruwelijk en spannend. Want Marcel H. zoals de hoofdverdachte heet in deze afschuwelijke zaak, die was tot vanavond spoorloos. De Duitse politie heeft hem inmiddels opgepakt in een cafetaria in Herne. Marcel zal zeker het eerste kwartaal van zijn volwassen leven achter tralies gaan doorbrengen.

Marcel was gesignaleerd met een geblesseerde hand. De politie was hem al een paar dagen bezig te achterhalen en daarbij werd alles op alles gezet. Marcel heeft zijn negenjarige buurjongen Jaden met messteken vermoord, in een kelder. Ondertussen heeft diezelfde Marcel updates gepost op darknet met de waarschuwing dat hij in staat zou zijn opnieuw te doden.

Vandaag - donderdag - kamde de politie in Duitsland een ziekenhuis in Mönchengladbach af op zoek naar de moordenaar. Alarm in Krankenhaus, noemt sensatieblad Bild dat. Zestig agenten namen deel aan de operatie. Zonder succes. Der Kinderkiller werd toen nog niet aangetroffen. Deze locatie bevindt zich op zeventig kilometer van het drama dat zich een paar dagen geleden heeft afgespeeld. De politie had ook een foto van een hondje verspreid, dat mogelijk een belangrijk signaal kon zijn in dit onderzoek. Hoe of wat is niet duidelijk geworden.

De moord heeft zich afgespeeld in het plaatsje Herne. Na de moord fotografeerde de dader zichzelf, samen met het slachtoffer en stuurde dit digitaal naar een vriend. Een niet nader genoemde gebruiker van het internetforum 4Chan deelde de foto van de moord voordat deze persoon de politie inschakelde. Op internet gingen er sindsdien de wildste geruchten rond over de verblijfplaats van Marcel. Zou hij alweer een nieuwe moord hebben begaan?

Zijn moeder had ondertussen aangegeven dat het leven met hem een hel was geweest. Marcel werd door haar omschreven als in zichzelf teruggetrokken en er altijd op uit om anderen te pesten en pijn te doen.

De autoriteiten hadden ouders opgeroepen om hun kinderen niet alleen op straat of in de speeltuin te laten spelen. Scholen waren vandaag wel open, maar veel ouders besloten hun kinderen uit voorzorg thuis te houden. De nu opgepakte verdachte gold als zeer gevaarlijk.

Een middelbare school werd urenlang door de politie doorzocht nadat iemand had gemeld dat hij de verdachte in de buurt van de school had gezien. Ook op andere plekken in de staat Nordrhein Westfahlen zeiden mensen dat ze de verdachte hadden gezien. De politie had de handen vol aan al deze meldingen, maar een spoor naar de verdachte werd tot vanavond niet gevonden.

Naast de politie zouden ook leden van motorclub Bandidos op zoek zijn naar Marcel H. Gevreesd werd dat die het recht in eigen hand wilden nemen. De politie nam gisteravond een kijkje in het clubhuis van de Bandidos, maar daar was niets aan de hand. Het gerucht gaat dat het slachtoffer Jaden (zie foto onderaan) de zoon van een Bandido is. Lees hier.

Zelfs een poepserieuze krant als Frankfurter Algemeine kon nu niet achterblijven en plaatste een artikel over het darknet. De duistere plek waar Marcel zijn beelden heeft getoond.

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws