Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Twee verdachten opgepakt in drugsonderzoek Oss

In een gezamenlijk onderzoek naar witwassen en de handel in harddrugs heeft de politie vanmorgen rond 6.00 uur een 32-ja...

In een gezamenlijk onderzoek naar witwassen en de handel in harddrugs heeft de politie vanmorgen rond 6.00 uur een 32-jarige man uit Oss en zijn 33-jarige vriendin op. Ook de 38-jarige broer van de man werd aangehouden in zijn woning, dat was in Lith waar de Waal en de Maas naast elkaar komen. 

Bij de politie was eerder informatie binnengekomen dat de broers betrokken zouden zijn bij de handel in harddrugs. Dat zou onder meer gebeuren vanuit een winkel in Oss. Op basis van deze informatie deed de politie uitgebreid onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat man uit Oss zich samen met zijn vriendin schuldig zou maken aan witwassen. Om die reden is ook de Belastingdienst betrokken bij de zaak.

Vanochtend leidde het onderzoek tot de aanhoudingen van de drie verdachten, waarbij in Lith het arrestatieteam werd ingezet. Ziet bovenstaande foto. Na de arrestaties is de politie begonnen met doorzoekingen van de woningen van de verdachten. Er wordt onder meer gezocht naar spullen die in verband kunnen worden gebracht met de handel in harddrugs. Ook wordt gekeken naar administratie die daarmee in verband kan staan.

De drie verdachten zijn meegenomen naar het bureau en worden daar verhoord.