Door: Martijn Haas
Misdaad

Twee Italiaanse agenten bestraft voor verkrachten Amerikaanse studentes

Twee Italiaanse agenten, 30 en 45 jaar oud, werkzaam in Florence, zijn verwikkeld geraakt in een seksschandaal. Beiden...

Twee Italiaanse agenten, 30 en 45 jaar oud, werkzaam in Florence, zijn verwikkeld geraakt in een seksschandaal. Beiden zijn op dit moment voor de tuchtrechter gedaagd, en zullen naar alle waarschijnlijkheid hun baan verliezen, danwel zwaar berispt worden.

Wat is het verhaal? Er is een video opgedoken van de mannen met daarop duidelijk zichtbaar hun dienstwagen op een verdachte locatie. Het zou zijn gegaan om een wild feestje dat aanvankelijk begonnen was in een discotheek maar later 'thuis' bij de dienders is voortgezet.

De Italiaanse minister van justitie heeft de twee agenten al 'rotte appels' genoemd. De mannen van de Florentijnse politie kwamen vaan in een dancing genaamd Flo aan de Via Michelangelo. Daar hebben ze ook de twee Amerikaanse meiden opgepikt, die, zo bleek later, dronken en stoned van de cannabis waren. Nu is het al verboden om tijdens diensttijd privé-ontmoetingen te hebben, maar dat deze vrouwen ook nog onder invloed bleken en zeggen seks te hebben gehad met de mannen, gaat de wetgever helemaal te ver.

Voor de interne Italiaanse tuchtrechtspraak geldt dat de carabinieri - die deel uitmaken van een een paramilitair onderdeel van de normale politie - de vrouwen hebben verkracht. Ook al beweren de twee mannen dat de Amerikaanse studentes instemden met de seks, dan nog ziet de 'wet' dat als een seksueel misdrijf. Het uniform, de macht van de mannen en het feit dat de vrouwen onder invloed waren dragen daar allemaal aan bij.

Fout! Fout! Fout! Dus, maar ondertussen smullen velen van dit seksschandaal.

Een Italiaanse cameraploeg wist andere Amerikaanse studentes in de historische universiteitsstad Florence ertoe te verleiden commentaar te geven. Zie de clip boven dit stukje.