Door: Martijn Haas
Misdaad

'Tragisch ongeluk' blijkt keiharde 'Classic FM' gay-dating-moord

Lange tijd werd gedacht dat de dood van IT'er Peter Fasoli een tragisch ongeluk was geweest. De inwoner van West Londen...

Lange tijd werd gedacht dat de dood van IT'er Peter Fasoli een tragisch ongeluk was geweest. De inwoner van West Londen kwam twee jaar geleden om het leven bij een fatale brand in zijn woning; zo ging het verhaal. Na een politie-onderzoek luidde de conclusie dat hij om het leven was gekomen omdat een lamp op zijn dekbed was gevallen, waardoor die vlam had gevat.

Tot voor kort was dat de lezing. Totdat een neef van Fasoli eens ging speuren op een harde schijf die hem was verstrekt na de dood van zijn oom. Het betrof een schijf die nog net gered had kunnen worden nadat de brand de woning van het slachtoffer in puin had gelegd. In eerste instantie was het de bedoeling van deze neef - Christopher Murgatroyd - om te kijken of er informatie op stond over de familiestamboom die hij en Fasoli deelden.

Woning na de brand

Maar al zoekende vindt Murgatroyd iets heel anders. Hij stuit op een file, met een film opgenomen op de dag van de dood van zijn oom. Het filmpje dat zes uur duurt blijkt afkomstig van een camera die kennelijk neergezet is ter verhoging van de pret. Want op het korrelige beeldmateriaal is te zien hoe Fassoli wordt vastgebonden als onderdeel van een SM-spel, tot stand gekomen na een Tinder-dat (zo is later vast komen te staan). De dominante speler in dit seksgebeuren is ene Jason Marshall; die inmiddels is gearresteerd en die afgelopen week voor de rechter heeft gestaan.

Peter Fassoli

Fassoli is helemaal niet tragisch om het leven gekomen tijdens een brand, hij is vermoord zo is op de film te zien. Nadat Marshall hem heeft vastgebonden, een Classic FM-muziekje heeft opgezet, een plastic zak over zijn hoofd heeft geduwd en flink heeft gepijnigd als onderdeel van een role playing game, verlaat hij de woning, en komt twintig minuten later weer terug. Daarop begint hij het appartement van Fassoli schoon te maken, en daarna steekt hij het in lichterlaaie. Op de film is duidelijk te zien dat Fassoli nog in leven is als het beddengoed vlam vat. Hij moet door een verschrikkelijke verstikkingsdood om het leven zijn gekomen, vastgebonden met die zak op zijn hoofd, plastic folie en tie wraps.

Het role playing game dat de mannen overigens speelde behelsde een spionnen-verhaal, waarbij Marshall Fassoli toetakelde als 'politieagent' omdat die 'had gespioneerd'. Marshall blijkt - ook op film - de pinpas te hebben gestolen van zijn date en ermee flink te hebben gecasht.

Het ziet er naar uit dat Marshall een flinke straf tegemoet gaat zien, nu het bewijs voor zijn goed voorbereidde seksmoord zo duidelijk aanwezig is. De zaak loopt dezer dagen aan de rechtbank van Londen, de Old Bailey.

Jason Marshall

 

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws