Door: Jeroen Kraak
Misdaad

Toeristen moeten rennen voor hun leven op strand nadat criminelen beginnen te schieten (VIDEO)

Bij een schietpartij op een populair Mexicaans strand bij San Jose del Cabo zijn zondag drie mensen gedood en twee mense...

Bij een schietpartij op een populair Mexicaans strand bij San Jose del Cabo zijn zondag drie mensen gedood en twee mensen gewond geraakt.

De slachtoffers zouden aan het rusten zijn bij een palmboom toen de schutters hen overvielen. Van de verdachten ontbreekt nog ieder spoor.

Een toerist die op het strand was vertelde aan International Business Times het volgend: ‘We hoorden schoten en zijn gelijk weggerend op zoek naar een veilige plaats. Het klonk als een automatisch wapen.’ Na de schietpartij ontruimde de politie het strand. 

Het is zeker niet de eerste keer dat iemand in deze regio is vermoord. Volgens de Engelse krant Mirror zijn er dit jaar al 230 mensen afgemaakt in het gebied. Sinds 2006 zijn er al 186.000 mensen vermoord en 30.000 vermist vanwege de drugsoorlog die in het land woedt. 

De politie gaat er dan ook vanuit dat deze schietpartij iets te maken heeft met een politieactie waarbij de leiders van een drugskartel zijn opgepakt.

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws