Door: Martijn Haas
Misdaad

Tjeerd Van Seggeren mogelijk aangereden

De politie in Friesland heeft vandaag enkele details prijs gegeven over het onderzoek naar de dood van Tjeerd van Segger...

De politie in Friesland heeft vandaag enkele details prijs gegeven over het onderzoek naar de dood van Tjeerd van Seggeren. Die werd een maand geleden met ernstige verminkingen gevonden bij een verkeerskruising in een groengebied in De Westereen.

Politiewoordvoerder Anne van der Meer maakt in de Leeuwarder Courant bekend dat het lichaam van de motoronderdelenverkopen mogelijk is aangereden, iets adat een aantal weken eerder ook al is geopperd door de politie maar nu kennelijk nog steeds 'overeind' staat. 

Een aanrijding kan goed mogelijk zijn gezien de verwondingen die op Van Seggeren's hoofd werden aangetroffen door medewerkers van het NFI. Van der Meer zegt: "Als Van Seggeren inderdaad is aangereden, dan is vraag twee of dit met opzet of per ongeluk is gebeurd. Zeker lijkt wel dat het lichaam is versleept, mocht hij zijn aangereden, want de vindplaats is enkele tientallen meters verwijderd van de dichtstbijzijnde openbare weg. Het lichaam was niet zichtbaar vanaf het paadje dat langs het weiland loopt."

Van Seggeren werd gevonden door een buurtbewoner die zijn hond uitliet. Hij is de avond voor zijn dood werkzaam geweest op een popfestival in de omgeving. In het dagelijks leven verkocht hij motor- en scooteronderdelen via een website. Daarbij trof hij niet altijd even gelukkige klanten aan, zo maakten we kort na zijn dood bekend. Zie hier.

De politie heeft inmiddels meerdere gesprekken gevoerd met kennissen en vrienden om een beeld te krijgen met wie Van Seggeren op de avond van zijn dood allemaal contact heeft gehad. Ook deze gesprekken hebben tot dusver niet tot een doorbraak geleid.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws