Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Tijd voor een hakbijl-filmpje!

En we blijven vandaag nog even in Breda. De politie aldaar vraagt om uw en onze aandacht voor een zaak waarbij een overv...

En we blijven vandaag nog even in Breda. De politie aldaar vraagt om uw en onze aandacht voor een zaak waarbij een overvaller een masker opzet en een tankstation-shop binnenloopt. Hij wandelt naar de balie en eist meteen geld. Om zijn woorden kracht te zetten gebruikt hij een bijl. De overval vindt plaats aan de Bredase Kapittelweg, juli vorig jaar om kwart over negen in de ochtend. De buit bedraagt enkele honderden euro's. De politie in Breda zoekt deze hakbijl-overvaller nu en hoopt de zaak snel te kunnen oplossen.

Dat de politie deze zaak hoog zit bewijst wel het feit dat er vandaag opnieuw aandacht voor wordt gevraagd in het lokale televisie-opsporingsprogramma Bureau Brabant. Nieuwe vrijgekomen bewakingsbeelden tonen het handelen van de dader vrij expliciet. Het shot waarbij hij de hakbijl op de toonbank legt is veelzeggend. Deze man wil de indruk wekken dat hij een gruwelijke aanslag met dit wapen in petto heeft voor diegene die zich verzet.

Help de politie en bekijk dit filmpje hier.