Door: Jeroen Kraak
Misdaad

Terroristengroep ‘De drie musketiers’ krijgt levenslang

Drie terroristen die een Mickey Mouseplaatje van drie musketiers als logo gebruikten, hebben levenslang gekregen. Ze pla...

Drie terroristen die een Mickey Mouseplaatje van drie musketiers als logo gebruikten, hebben levenslang gekregen. Ze planden een aanslag met een zwaard, pijpbom en een vleesmes. 

Naweed Ali, Khobaib Hussain en Mohibut Rahman hebben levenslang tegen zich horen eisen door de rechter, waarbij ze tenminste 20 jaar zullen moeten zitten. Een vierde lid, Primarkmedewerker Tahir Aziz, die later bij de groep kwam kreeg levenslang met een minimum voor 15 jaar.

Alleen Aziz nam de moeite om naar de uitspraak van de rechtszaak te komen, de rest bleef in hun cellen. ‘Ik hoop dat jullie blij zijn met jullie leven’, schreeuwde Rahman vanuit zijn cel.

De jury achtte de groep schuldig voor het plannen van een terroristische aanval. ‘Als alles ging zoals de terroristen hadden gepland, zouden er zeker veel doden zijn gevallen’, zegt de politiechef van de regio West Midlands tegen the Sun.

De terroristen werden gepakt via beveiligingsbeelden. Daar liepen twee van hen met grote zakken, waarbij later bleek dat er wapens inzaten. Twee andere daders werden gepakt via een nepbedrijf dat was opgezet door de geheime dienst in het land, met als doel de terroristen te ontmaskeren. Een van de terroristen vervoerde namelijk een bom in de auto, die hij zou gebruiken voor zijn werk als chauffeur bij het nepbedrijf.

 

Ali en Hussain waren buren van elkaar toen ze bij hun ouders woonden. Beiden vlogen ze in 2012 naar een terroristentrainingskamp, maar werden door een oom overgehaald om terug te komen.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws