Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Tarantino gaat film maken over de Charles Manson-moorden

Quentin Tarantino heeft aangekondigd dat hij een film wil gaan maken over de gruwelijke, bloederige, moord op de destijd...

Quentin Tarantino heeft aangekondigd dat hij een film wil gaan maken over de gruwelijke, bloederige, moord op de destijds zwangere filmster Sharon Tate en enkelen van haar vrienden in Beverly Hills, in 1969, zo meldt Hollywood Reporter. Bekende filmsterren worden door 'kenners' aan het project gekoppeld. Zo zouden Brad Pitt en Margot Robbie hun medewerking hebben toegezegd. Ook de namen Jennifer Lawrence en Samuel Jackson worden soms genoemd.

De moorden zijn in 1969 gepleegd door enkele sekteleden in opdracht van 'hippiegoeroe' Charles Manson, die hier nog altijd een levenslange gevangenisstraf voor uit zit, samen met vier anderen. Hij zou een groep vrouwen in zijn commune tot waanzin hebben gedreven en hebben overgehaald een bloedbad aan te richten in een villa, gelegen in de heuvels bij Hollywood. De Manson-groep wordt ook nog andere moorden aangerekend. De crimineel komt zo nu en dan in het nieuws. Zijn gezondheid is kwakkelend. Artsen geven hem niet lang meer.

Boven: Sharon Tate.

Onder: een jonge Manson bij een van zijn vele rechtbankzittingen

Tarantino is de film op dit moment aan het schrijven. Zijn script zou zich concentreren op het leven en doen van het slachtoffer Sharon Tate. De gelauwerde filmmaker zal de film ook zelf gaan regisseren, met het Weinstein-productiehuis als financier. Het zal voor hem een uitdaging zijn om over dit 'ernstige thema' een film te maken die toch bij hem past, zo vermoeden we. Het zal sowieso zijn eerste film zijn die gebaseerd is op werkelijke gebeurtenissen. De 'Manson-moorden' werden in de late jaren zestig gezien als de onvermijdelijke uitwassen van de jaren zestig-idealen. 

De Amerikaanse schrijfster Emma Cline publiceerde anderhalf jaar geleden een internationale bestseller 'The Girls' die eveneens gebaseerd is op de Manson-cultus.

Tate kort voor haar dood