Door: Martijn Haas
Misdaad

'Spookrijder' Charles T. verdacht van dubbele moord (D)

De 47-jarige Charles T. uit het diep-Limburgse Schimmert wordt in Duitsland verdacht van dubbele moord en het plegen van...

De 47-jarige Charles T. uit het diep-Limburgse Schimmert wordt in Duitsland verdacht van dubbele moord en het plegen van een zesvoudige moordpoging. En dat was niet zijn bedoeling, zou je zeggen.

T. veroorzaakte in januari dit jaar op de autosnelweg *opzettelijk* een verkeersongeluk omdat hij zichzelf om het leven wilde brengen. Zichzelf dus. Let that sink in.

Maar.

Twee inzittenden van een ander voertuig raakten dodelijk gewond. De Duitse justitie vervolgd hem nu voor die daad. En zoals we weten hebben Duitsers er veel moeite mee als buitenlanders - en met name Nederlanders - hun Autobahn gebruiken voor de verkeerde doeleinden. Want de weg is bedoeld voor verkeer van en naar bepaalde locaties maar niet als racebaan, laat staan zelfmoordmiddel.

Na het dodelijke ongeval op de A4 bij het Duitse Kerpen werd in de auto van Charles T. - die trouwens bij het ongeluk ook zelf ernstig gewond raakte - tijdens onderzoek door de politie een afscheidsbrief gevonden. Hij wilde dus daadwerkelijk dood.

Er hangt hem nu mogelijk een langdurige gevangenisstraf boven het hoofd. De verdachte Nederlander moet volgens Duitse media in september voor de rechter in Aken verschijnen.

We zijn benieuwd hoe hij dit nieuws oppakt. Vrolijker zal hij er niet op worden, vermoeden we.

Zie hier nog oud beeld uit de Bild

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws