Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
0 bekeken
1

Spectaculaire achtervolging door Amsterdam

De politie in Amsterdam - afdeling Team Hoofdwegen - heeft woensdagmiddag na een wilde achtervolging een verdachte aange...

De politie in Amsterdam - afdeling Team Hoofdwegen - heeft woensdagmiddag na een wilde achtervolging een verdachte aangehouden in Amsterdam-Noord. De politie-eenheid had in de Valkenburgerstraat, in de oude Jodenbuurt, een motor zien rijden. De agenten wilden de bestuurder van deze motor controleren. De motorrijder ging er echter direct met hoge snelheid vandoor, dwars door de binnenstad.

Als een maniak scheurt hij door het centrum van de hoofdstad. De motorrijder maakt de indruk nergens voor te willen stoppen. Meerdere voertuigen van de politie zetten hierop de achtervolging in. Zij worden daarbij geholpen door omstanders die de motor voorbij zien racen, als Valentino Rossi himself. De omstanders kunnen precies aanwijzen waar de motor heen zoeft.

Vervolgens raakte de politie de motorrijder toch kwijt. Maar niet getreurd: een politiehelikopter is in buurt en het personeel bovenin de lucht loert ook uit naar de motor. Deze wordt niet veel later gespot door de bemanning van de heli. Hierop blijft de politiehelikopter de motor vanuit de lucht volgen. Uiteindelijk gaat de motorrijder onderuit gegaan in Amsterdam-Noord, bij het Meeuwenplein. De politie op de grond neemt de zoekactie daarop weer over.

De bestuurder rent een appartementencomplex in op de hoek van de Meeuwenlaan en het Albatrospad waar hij uiteindelijk wordt aangehouden. Men grijpt de motorduivel in de rastaharen en sleept hem mee.

De politie deelt mee: "Nader onderzoek moet uitwijzen aan welke strafbare feiten de bestuurder zich heeft schuldig gemaakt. Door de goede samenwerking tussen de verschillende eenheden van de politie en met behulp van oplettende omstanders is het gevaar van de weg gehaald en zijn er ongelukken voorkomen."