Door: Martijn Haas
Misdaad

Slachtoffer seksuele mishandeling deed noodkreet op Facebook

Het 23-jarige slachtoffer "Help me, ik ben verkracht. Kom me redden." Woorden van dergelijke strekking postte een 2...

Het 23-jarige slachtoffer

"Help me, ik ben verkracht. Kom me redden." Woorden van dergelijke strekking postte een 23 jarige vrouw maart 2016 op Facebook nadat ze ernstig seksueel was mishandeld door de Mexicaan Francisco Quibrera Villaescusa. Die laatste staat deze week terecht aan een rechtbank in Australië. Ondertussen zijn er allerlei foto's online gekomen van de ruimte waarin het misdrijf zich heeft afgespeeld. Niet alleen is daarop een mes te zien waarmee het slachtoffer is bewerkt. Ook zijn er beelden van bloedsporen in de kamer, ondermeer rondom de deurknop.

Het stel woont in een complex in Sydney als de Mexicaan volkomen doordraait. "Ik moet seks met haar hebben anders vermoordt ik haar," zo schijnt hij te hebben geroepen alvorens zich op de Britse te werpen. Hij heeft op dat moment geen relatie met haar. Ze zijn niet meer dan buren. In het door 14 expats bewoonde gebouw woont ook een Fransman die nu als getuige optreedt.

Villaescusa staat nu terecht wegens het toebrengen van lichamelijk letsel en poging tot moord. Het slachtoffer heeft aangegeven dat nadat ze was verkracht, dat de Mexicaan toen een mes greep om haar daarmee te bewerken. Uiteindelijk bedreigt hij haar daarmee en masturbeert ondertussen door. Daarop ontstaat een worsteling waarbij de vrouw gewond raakt. Ze weet aan hem te ontkomen, sluit zich op in de badkamer, maar daar weet hij uiteindelijk toch ook binnen te dringen en steekt driemaal op haar in. Het is een wonder dat ze het heeft overleefd.

De vrouw zegt nu in een psychose te zijn beland en het incident allerminst te hebben verwerkt. De rechtszaak duurt drie dagen, en de verwachting is dat de Mexicaan voor langere tijd achter de tralies gaat.

De Mexicaanse verdacht "Francisco"