Door: Martijn Haas
Misdaad

Slachtoffer liquidatie De Vlugtlaan Ali Kaynak

UPDATE: Het slachtoffer van de schietpartij aan de De Vlugtlaan, in Amsterdam-West is Ali Kaynak. Hij stond bekend als e...

UPDATE: Het slachtoffer van de schietpartij aan de De Vlugtlaan, in Amsterdam-West is Ali Kaynak. Hij stond bekend als eigenaar, danwel mede-eigenaar van het Halal Fried Chicken-restaurant en laat een gezin met kinderen achter. De dodelijke schietpartij heeft zich afgespeeld voor het filiaal van deze keten in Amsterdam-West, vlakbij Plein 40-45.

Bij welk conflict deze horeca-ondernemer betrokken was - zoal hij dat al was - is nog volstrekt onduidelijk. Het Parool plaatst hem te midden van een politiek conflict tussen Gülen-aanhangers en Erdogan-aanhangers. Maar ook mogelijk is dat het om zakelijke belangen ging. Twee partners zijn onlangs uit de HFC-keten gestapt. de restaurantman was een bekend gezicht in Amsterdam-West en zeker gezien de online-reacties enorm geliefd bij velen.

De politie heeft een aantal getuigen gesproken en zou graag in contact komen met degene die nog niet met de politie hebben gesproken. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem. Men kan ook beeldmateriaal ter beschikking stellen aan de politie via het tipformulier.

Online vonden we het volgende verslag:

"Nog maar een jaar is ‘ie open, maar Halal Fried Chicken gaat als een raket. Met de flagshipstore op de Burgemeester de Vlugtlaan en een tweede vestiging in Noord, wordt op 26 februari de derde geopend op Plein 40-45, met een compleet speelparadijs (voor kinderen) en een HFC-café, alcoholvrij uiteraard. „Het gaat inderdaad best lekker”, beaamt mede-eigenaar Erkan Duran bescheiden. Kiplekker, want de keten ‘goes abroad’: In maart volgt de eerste Rotterdamse vestiging en in de loop van het jaar een volgende in Utrecht."