Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Sextape van Amerikaans congreslid leidt tot arrestaties

Zelf staat ze er topless op en haar man schijnt lippenstift op te hebben gedaan. Gekke dingen die je in je privés...

Zelf staat ze er topless op en haar man schijnt lippenstift op te hebben gedaan. Gekke dingen die je in je privésfeer kunt doen, net als je hond uitlaten en televisie kijken. 

Dat je er dan een video van maakt. A lá dat is best wel gek, maar komt ook voor in de beste families. Het wordt pas misdaad als je die tape - die van jouw baas is - dan weer tegen betaling ergens aanbiedt.

Kijk en dat hebben twee assistenten van het Amerikaanse congreslid Stacey Plaskett op hun geweten. En daarom heeft de politie die twee mensen opgepakt en aangeklaagd. Het gaat om Juan McCulum en Dorene Brown-Louis.

Juan McCullum

Beiden werkten in het kantoor van het congreslid gedurende de periode 2015 en 2016. McCullum heeft aangegeven dat hij op het expliciete beeldmateriaal stuitte toen hij een telefoon van zijn baas naar een Apple-telecomshop moest brengen.

De assistent publiceert dat materiaal vervolgens op een snel geopende Facebook-pagina.

Zijn collega Brown-Louis is aangeklaagd voor het vernietigen van bewijsmateriaal. Zij had sms'jes van Cullum gekregen waarin hij in geuren en kleuren uitlegde wat hij zoal op die telefoon had gezien. Op een gegeven moment stuurt hij haar ook het materiaal per e-mail op.

Plaskett heeft zich al eerder publiekelijk uitgelaten over de beelddiefstal. Ze zegt dat ze zich besmeurd voelt. Ook neemt ze het Cullum zeer kwalijk dat hij beelden heeft verspreid waarop ook haar kinderen te zien zijn. Want ook dat is het geval: in het fragment waarin de man van Plaskett make up draagt komt op een bepaald moment een kind tevoorschijn, kennelijk als deelnemer aan de verkleedpartij. Vreemd, dat wel.

Ondertussen is ze al wel gewoon volop aan het werk, zoals deze opnamen van afgelopen week bevestigen.