Door: Martijn Haas
Misdaad

Schockerende video toont hakbijl aanval

Een beruchte zwerver heeft opnieuw toegeslagen in de omgeving waar hij leeft. Waarom hij het doet is menigeen een raad...

Een beruchte zwerver heeft opnieuw toegeslagen in de omgeving waar hij leeft. Waarom hij het doet is menigeen een raadsel. Maar wat hij doet is gruwelijk. Bekijk de video waarop hij een weerloze man bewerkt met een hakbijl, en daarbij ondermeer een hand weg neemt.

De aanleiding vormt een incident bij de toonbank van een kruidenier. Een man die daar komt kan niet betalen. Iemand anders biedt aan om te betalen, maar dat gebaar wordt hem niet in dank afgenomen. In plaats dat deze 'barmhartige Samaritaan' wordt geloofd, stormt de niet betalende klant op hem af en mishandelt hem. Het incident vond afgelopen zaterdag, 04.00 in de ochtend, lokale tijd (West Hollywood - VS), plaats.

De dader is nog niet gepakt. Het zou gaan om ene Brady Brown. Camerabeelden laten zien dat hij eerder heeft geprobeerde items te stelen uit de winkel, kort voor zijn 'woedeuitbarsting'. 

Volgens de lokale sheriff is het gedrag van deze hakbijl-dief vooral zo schokkend omdat het gebaar dat het latere slachtoffer naar hem maakt juist zo goed bedoeld was. "Iemand met de beste wil van de wereld krijgt hel en verdoemenis op zijn bord."

Artsen hebben een urenlang durende spoedoperatie ondernomen om alle pezen van de hand van het slachtoffer te herstellen.

Enige maanden geleden zou dezelfde dader een 80-jarige man naar de grond hebben geslagen en hebben geschopt. Waarom, is opnieuw een raadsel.