Door: Martijn Haas
Misdaad

Salt Creek-aanrander krijgt 22 jaar cel

Roman Heinze, die twee liftende vrouwen kidnapte en ze mishandelde, is een man met zorgwekkende seksuele fantasieën...

Roman Heinze, die twee liftende vrouwen kidnapte en ze mishandelde, is een man met zorgwekkende seksuele fantasieën. Hij zocht slachtoffers op om zijn 'nare wensdromen' te realiseren, zo sprak de rechter Kelly gisteren aan de rechtbank van Adelaide in Australië.

Heinze is nu veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf, waarvan 17 jaar non-voorwaardelijk. De straf is een uitvloeisel van een reeks van delicten die hij zou hebben begaan op twee jonge toeristen die het Coorong National Park bezochten, in het zuiden van Australië. Daarover schreven we vorige week hier al uitgebreid. De kidnap-, aanranding- en verkrachting door Heinze vond plaats in februari van 2017. De slachtoffers waren twee vrouwelijke twintigers uit Duitsland en Brazilië.

Heinze probeerde beide vrouwen aan een rooster achterop zijn pick up-truck vast te binden. Ondanks zijn forse figuur lukte het een van hen zich uit zijn greep los te rukken, weg te komen en de politie te bellen. De andere vrouw is door hem vastgebonden en bruut verkracht. Het rooster vertoonde nadien bloedsporen.

En onderdeel van de straf is gebaseerd op een eerder delict. In 2014 zou hij al eerder een liftster hebben misbruikt.

De straf is fors. Maar de slachtoffers zijn voor het leven psychisch getekend.

De rechter waarschuwde gisteren bij haar vonnis de lifters in Australië. Erg veilig is het niet op de weg. Ook al zou het anders moeten zijn: "Het is nou eenmaal zo dat er veel mensen met verkeerde ideeën rondzwerven door het uitgestrekte en deels desolate land," zo stelde ze.

 De foto boven komt van het Australische 7News. Het toont Heinze, die er ook in zijn selfie's nog al eng uit ziet.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws