Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
2

Rechtzaak omtrent liquidatie op MC'er Andrew O'Donoghue begonnen (IER)

Het is inmiddels twee jaar geleden dat de Iers motorfanaat Andrew O'Donoghue door pistoolschoten om het leven kwam. Het...

Het is inmiddels twee jaar geleden dat de Iers motorfanaat Andrew O'Donoghue door pistoolschoten om het leven kwam. Het incident vond plaats bij het Ierse Limerick, in het westen van het land, op 20 juni 2015. Zie dit stuk in de Limerick Leader. Hier. Of dit stuk in de Irish Examiner. Hier.

De laatste foto van Andrew O'Donoghue met vrouw en dochter

Inmiddels is er al een zittingsdag voorbij, waarbij de twee hoofdverdachten Alan Mcnamara en zijn stiefzoon Robert Cusack beiden 'onschuldig' hebben gepleit. 

Alan Mcnamara arriveert bij de rechtbank

O'Donoghue is lid van de Road Tramps Motorcycle Club in het Ierse Mountfume als hij om het leven komt.

Hoofdverdachte Mcnamara is ooit ook lid geweest van deze MC, maar heeft de club in 2010 verlaten om lid te worden van een andere vereniging: de Caballero's, in Limerick City.

Een dag voor de bewuste schietpartij brengt Mcnamara een bezoek aan een pub die voor hem 'vijandelijk gebied' is. Namelijk de Doon's Pub in Mountfume, waar de Road Tramps de baas zijn. Hij draagt daarbij ook nog de clubkleuren van de Caballero's de MC waar hij de laatste jaren bij hoort.

Doe je niet. Leden van de Tramps laten Mcnamara op 'mannelijke wijze' weten dat hij moet opzouten. Dat gebeurd dan ook.

Een van deze mannen heeft gisteren een getuigenis afgelegd. Het gaat om Seamus Duggan. Het laatste wat ze de toegetakelde Mcnamara horen roepen is: 'You're dead man!"

De volgende dag heeft deze Duggan het sterke gevoel dat hij gevolgd wordt door iemand van de Caballero's. De paranoia slaat toe. Hij vlucht naar het clubhuis van de Tramps. Daar is ook O'Donoghue. Maar die heeft flinke pech. Hij wordt in zijn hoofd geschoten door Mcnamara, die naar het clubhuis is toe gereden.

Begrafenis O'Donoghue

 De zaak wordt vandaag voortgezet aan de rechtbank van Limerick.

Robert Cusack, hij zou bewijsmateriaal hebben vernietigd

 Een echte 'fued' zoals je in het Engels zegt. Hopelijk zal er snel recht worden gesproken, in de rechtbank, wel te verstaan.