Door: Martijn Haas
Misdaad

Rapper Kidd Creole gearresteerd voor moord (VIDEO)

Een oud lid van de legendarische hiphop-act Grandmaster and the Furious Five is gearresteerd voor moord met een steekwap...

Een oud lid van de legendarische hiphop-act Grandmaster and the Furious Five is gearresteerd voor moord met een steekwapen op een dakloze man. Nathaniel Glover, de ware naam van deze rapper, is woensdag aangehouden. Zo is te lezen in diverse media.

Het lijkt een incident dat ook makkelijk voorkomen had kunnen worden. Bronnen melden dat Glover dinsdag in het New Yorkse Manhattan in gevecht raakte met de dakloze man, en dat hij daarbij naar zijn mes heeft gegrepen. De dakloze man is door meerdere diepe steken om het leven gekomen, nadat eerst nog een ambulance op de crimescene was gearriveerd.

Glover, alias Kidd Creole was een van de oorspronkelijke leden van Grandmaster Flash and the Furious Five; bekend van de wereldhit The Message, met de beroemde tekstregel: "Dont push me, cause I'm close to the edge. It's a jungle sometimes, makes me wonder how I'm gonna keep from going under."

Lezers van middelbare leeftijd zullen zich nog de scratchcapriolen van Grandmaster Flash in een programma als Veronica's Countdown herinneren.

De groep, die al gedurende de jaren tachtig uit elkaar viel, is in 2007 toegetreden tot de Rock 'n roll hall of fame. De eerste rapgroep die deze eer ten beurt is gevallen.

Glover werkte de laatste jaren als veiligheidsagent in het centrum van New York.

Hier is hij te zien in de legendarische clip van The Message:

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!