Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Rapper Boef gaat tuintjes harken

Effe een tuintje wieden, meer is het niet, zou je zeggen. Een werkstraf van 100 uur, twee weken voorwaardelijke gevangen...

Effe een tuintje wieden, meer is het niet, zou je zeggen. Een werkstraf van 100 uur, twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf, een proeftijd van twee jaar, plus een boete van 150 euro. Dat is wat de politierechter vanmiddag heeft gevonnist in de Bredase rechtszaak waarbij rapper Boef terecht stond voor het beledigen van een agent op social media en het niet nakomen van een afspraak met de politie. 

Buiten is het winter, maar binnen is het heet deze middag in de rechtszaal waar Sofiane Boussaadia terecht staat. Iemand die bij de grote massa beter bekend is als Rapper Boef. Hij komt de rechtszaal binnen gelopen met zijn bontkraag om zijn hoofd heen geslagen zodat zijn gezicht nauwelijks nog te zien is. Een act? Natuurlijk, de man is niet voor niets rapper geworden.

Lees hier wat wij op onze Panorama-site al eerder over Boef schreven: Hiero dus.

'De media hebben het gedaan,' zegt Boef tijdens de zitting. De rijmende zanger was in de cel gegooid omdat hij de jeugd van Tilburg had opgehitst om te gaan knokken. Nadat hij was vrijgelaten had hij zijn hart gelucht middels een filmpje dat hij op Facebook had gezet. Daarin had hij het op grove wijze over de wijkagent die betrokken was geweest bij zijn aanhouding. Maar de journalisten die hierover hebben geschreven hebben dit allemaal groter gemaakt dan het is, zo betoogt Boef. Als rapper mag hij zich nu eenmaal artistiek uiten, zegt de man die zich naast rappend ook vloggend aan de wereld toont. Net zoals Hans Teeuwen mensen kan en mag beledigen.

Tja, zet dan ook geen filmpje op internet als je geen aandacht wilt, zou je zeggen. Maar het is de vraag of zulke hogere wijsheid al bij de heer Boussaadia is ingedaald.