Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Poolse mensenhandelaar liet zeven slaven voor zijn familie werken (VIDEO)

Een internationale klopjacht is geopend op de Pool Darius Parczewski, zijn vrouw Bozana en hun zoon, de verschrikkelijke...

Een internationale klopjacht is geopend op de Pool Darius Parczewski, zijn vrouw Bozana en hun zoon, de verschrikkelijke 'Krystian'. Zij zijn alle drie het Verenigd Koninkrijk ontvlucht kort voordat hun proces wegens 'mensenhandel' en 'fraude' zou plaatsvinden.

Zij zijn inmiddels bij verstek veroordeeld aan het Nottingham Crown Court. Zo is naar buiten gekomen dat de familie Parczewski in de stad Nottingham zeven mensen voor zich lieten werken, terwijl het zelf een luxe leven leidde in een fraaie woning op korte afstand. De 'slaven' leefden in twee caravans en moesten zich wassen in een onverwarmde garage.

De slavenhandelaren daartentegen hadden een woning vol met Versaceposters, tuinkabouters en andere pretluxe-artikelen.

Het Poolse trio had alle identiteitsdocumenten van hun ondergeschikten in beslag genomen. Zo konden ze allerlei uitkeringen die op naam stonden van deze personen innen.

De Poolse familie ronselde haar 'werknemers' in het daklozencircuit van het Nottinghamshire-district.

Maar dat gold niet voor alle 'gevangenen'. Tussen de slaven zat ook een Pool die door de Parczewski's mee was genomen met de belofte op een fraai leven in Engeland. Hij zou zo'n 900 euro per maand gaan verdienen. Het eerste wat het gezin met hem deed was hem meetronen naar een bank waar een rekening voor hem werd geopend. Hij kreeg vervolgens een baan bij een sportdistributiecentrum. Zijn inkomen namen de familieleden uiteraard zelf op.

Binnen het politiewezen gaat het vermoeden dat pa en ma naar hun moederland zijn gevlucht. De Irish Sun meldt dat Krystian naar Ierland is getrokken, via een Noord Ierse sluiproute.