Door: Martijn Haas
Misdaad

Politieagenten voor controle naar ziekenhuis na inval drugspand

Achttien mannen van de politie zijn naar het ziekenhuis gebracht nadat ze een inval deden bij een drugspand in het Ame...

Achttien mannen van de politie zijn naar het ziekenhuis gebracht nadat ze een inval deden bij een drugspand in het Amerikaanse Pittsburgh. Deze leden van een zogeheten SWAT-team (een onderdeel van de FBI) raakten bedwelmd door de drugs die ter plaatse in de atmosfeer was beland. Een van de verdachten probeerde tijdens de inval door een raam te ontsnappen. Bij die vlucht werd een tafel waarop een plank met versneden fentanyl stond omgestoten. De agenten hebben verschillende hoeveelheden binnengekregen. Zie hier.

Een citaat: De agenten zagen bij de inval een tafel staan met daarop het losse witte poeder. Daarnaast gemerkte zakjes waarin de drugs gevuld zou moeten worden, sommigen al vol. De stempels op de zakjes bevatten een Luis Vuitton-logo en een Ferrari-logo. De agenten voelden zich na het omvallen van de plank misselijk, duizelig en hadden een brandend gevoel in hun keel."

Fentanyl is een drugs die dezelfde uitwerking heeft als morfine, maar sterker. Bij de inval zijn uiteindelijk vier man aangehouden, op basis van verdenking van drugshandel- en productie.

Voor Amerikaanse inval-teams zijn dit soort operaties altijd moeilijk. Niet lang geleden is bij eenzelfde soort actie een granaat naar binnen gegooid, ook toen kwam veel drugs vrij."

We vonden het bericht terug op de feed van de Rotterdamse politieman Sander Boer. Hij merkt op dat hij zelf bij dergelijke invallen altijd een goede mond- en gezichtsbeschermer op heeft.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws