Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Politie vindt vuurwapen in Rotterdamse straat

Agenten hebben dinsdagavond na de vondst van een vuurwapen drie mannen aangehouden. Omdat een van hen niet voldeed aan e...

Agenten hebben dinsdagavond na de vondst van een vuurwapen drie mannen aangehouden. Omdat een van hen niet voldeed aan een bevel, werd er een waarschuwingsschot gelost. 

Tijdens hun surveillance zien agenten rond half tien dat er vanuit een auto op de Willem Ruyslaan iets over wordt overgegeven aan een scooterrijder.

Zodra de scooterrijder de politiewagen ontdekt, maakt hij direct aanstalten maakte om weg te rijden. De agenten vertrouwen niet en gaan erop af. Terwijl de ene politieman de scooterrijder controleert, houdt de ander de inzittenden van de auto in de gaten. Hij ziet al snel dat de bijrijder het portier opent en iets onder de auto schuift.

Als duidelijk is dat het om een 'echt' vuurwapen gaat, starten de dienders direct een zogeheten BTGV-procedure op. BTGV staat voor BenaderingsTecnhiek Gevaarlijke Verdachte. Een van de verdachten weigert, nadat hem dat meerdere malen is verzocht zijn handen omhoog te doen.

Daarop lossen agenten een waarschuwingsschot. Uiteindelijk kunnen de drie worden aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers van 23 en een van 20 jaar oud.

Zie ook hier.