Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Politie valt 'fascistische beachclub' binnen in Chioggia (It)

In de categorie spoken uit het verleden die nooit helemaal verdwijnen: in Chioggia, aan de Italiaans-Adriatische kust he...

In de categorie spoken uit het verleden die nooit helemaal verdwijnen: in Chioggia, aan de Italiaans-Adriatische kust heeft de politie een inval gedaan bij de Punta Canna, een beachclub. Op het terras van deze club kunnen gasten dutten op kussens met afbeeldingen van de dictator Mussolini.

Ook bevat het interieur een 'ode' aan de gaskamers, waar gedurende WO2 miljoenen joden, zigeuners en homoseksuelen zijn gedood, zo bericht John Philips van de Daily Telegraph.

De agenten van een anti-terreur unit namen er foto's zonder iemand direct op te pakken. Het idee was om een dossier te vergaren, in opdracht van een openbaar aanklager. Onderzocht wordt of de cluborganisatie van Punta Canna banden onderhoudt met extreem rechtse terreurorganisaties en of het daadwerkelijk gaat om verering van ideeën die bij de wet verboden zijn.

Kenners van het Italiaanse recht beweren dat de clubeigenaar Gianni Scarpa aangeklaagd kan worden voor het 'opwekken van fascime'. Als gevolg daarvan zou de club met plaats voor 650 zonaanbidders worden gesloten.

Wie de club binnenkomt ziet een bord waarop staat: "Welkom, in deze zône waar een anti-democratisch regime heerst. Wees beleefd tegen het personeel.'

Op een ander plakkaat staat: "Regels, orde rust, discipline, reinheid en gezagsgetrouw. Wie niet gehoorzaamd kan op korte afstand worden afgeschoten.'

De mannen kunnen naar hun eigen toilet. Vrouwen moeten deze delen met 'homoseksuelen en lesbo's".

Op een deur staat: "Gaskamer, toegang verboden."

Ieder half uur houdt eigenaar Scarpa een tirade over de intercom gericht tegen 'buitenlanders en andere mensen die hier niet binnen komen."

Gianni Scarpa eigenaar van "Punta Canna"

Binnen de club is drugsgebruik verboden. Scarpa tegen de Daily Telegraph: "Ik vind dat alle drugsgebruikers moeten worden uitgeroeid."

Wij hebben wel zo'n beetje een idee op welke wijze de clubeigenaar dat graag zou zien...