Door: Martijn Haas
Misdaad

Politie op zoek naar identiteit slachtoffer steekpartij Oosterpak (A'dam)

De man die vrijdagavond in het Oosterpark is beroofd en neergestoken is niet bekend bij de autoriteiten. De politie...

De man die vrijdagavond in het Oosterpark is beroofd en neergestoken is niet bekend bij de autoriteiten. De politie is naarstig op zoek naar getuigen die iets over hem kunnen zeggen.

De man is nog diezelfde vrijdagnacht dat de steekpartij plaatsvond aan zijn verwondingen overleden. Bij zijn dood waren vermoedelijk vier belagers actief. Zij zouden vermoedelijk een roofoverval hebben willen plegen. Al sluit de politie ook andere motieven niet uit. 

De dood van het mysterieuze slachtoffer is vanwege het onderzoek niet eerder bekend gemaakt. Omdat de moordenaars nog ergens rondlopen had de politie kennelijk de stille hoop dat er meer resultaat zou worden geboekt als deze personen niet in de wetenschap waren dat zij een dood op hun geweten hebben. Maar er kan natuurlijk ook iets anders hebben gespeeld. Dat de man nog diezelfde nacht is overleden wil zeggen dat het er niet lichtzinnig aan toe is gegaan.

Het slachtoffer werd vrijdagavond rond 21.30 uur beroofd en meerdere malen gestoken in het park. Direct na de steekpartij werd het Oosterpark afgezet en werd de omgeving uitgekamd.

Zegt het gezicht van de persoon op de bovenstaande foto u iets? Op deze foto's is hij te zien terwijl hij boodschappen doet in een winkel aan de Kalverstraat, in het centrum van Amsterdam, eerder op de dag van zijn overlijden. Het valt natuurlijk niet uit te sluiten dat hij uit het buitenland afkomstig is. Dat naasten niet eens op de hoogte zijn van het ernstige incident.

Ook mensen die iets hebben meegekregen van de steekpartij kunnen zich melden. De politie is specifiek op zoek naar een Engels sprekende motorrijder die de politie zou hebben aangesproken na het incident. Neem contact op met 0900-8844.

Ook kunnen getuigen zich melden als zij zich prettiger voelen bij het team van "Roze in Blauw", het team van de politie dat geweld tegen homo's onderzoekt. Dat nummer is: 088-1691234.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws