Door: Martijn Haas
Misdaad

Politie Honduras arresteert zwaargewichten

Zonder gezichtstatoeage doe je er kennelijk niet toe, als lid van de Barrio-18. Deze criminele organisatie heet een van...

Zonder gezichtstatoeage doe je er kennelijk niet toe, als lid van de Barrio-18. Deze criminele organisatie heet een van de grootste en gevaarlijkste te zijn van het hele Amerikaanse continent. Vandaar ook dat er in de VS hard tegen wordt opgetreden. President Trump en zijn minister van Justitie noemen deze gang zelfs een van de grootste bedreigingen voor de Verenigde Staten, naast de kernbommen van Noord Korea natuurlijk.

De bijgaande foto's zijn van afgelopen week, gemaakt tijdens een 'parade'. Een demonstratie van gezag door de autoriteiten in het Midden-Amerikaanse Honduras. De drie mannen zijn gearresteerd in de stad La Lima, op zo'n 80 kilometer van de hoofdstad van het land Tegucigalpa. Bij hun aanhouding vond de politie ook een groot aantal wapens. 

De mannen zullen het de komende tijd met droge rijst, een plukje sla en wat lauw water moeten doen. Het normale dieet in een gevangenis aldaar. En gelukkig is er veel tijd om een beetje aan 'work out' te doen, opdrukken en dergelijke dat moet toch lukken.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws