Door: Martijn Haas
Misdaad

Plofkraak bij Ell, Noord Limburg

Iets zegt ons misdaadkenners van de Panorama dat de huidige plofkraakgolf zich langzaam aan weer richting Nederland aan...

Iets zegt ons misdaadkenners van de Panorama dat de huidige plofkraakgolf zich langzaam aan weer richting Nederland aan het verplaatsen is. Vannacht vond er binnen korte tijd alweer een plof plaats, ditmaal in het dorpje Ell, langs de Duitse grens, onder Venlo, aan het daar gelegen Scheijmanplein. Het tijdstip was tien voor half vier in de ochtend. De locatie een Rabobank-automaat in de bakstenen muur van een gemeenschapshuis. Er was veel rookontwikkkeling na de klap. Volgens de politie vertrokken twee personen in een zwarte auto. Check hier.

Op de foto bovenstaand is nog net te zien dat er een bord hing voor een 'Open Huizendag'. Dat hebben deze krakers dus wellicht iets te letterlijk opgevat. Oeps, sorry grapje...

Een geslaagde plofkraak hangt samen met de mogelijkheid tot een te kraken pinpasautomaat. Banken kunnen bepaalde voorzieningen treffen om plofkraken bij pinautomaten tegen te gaan. Ten eerste kunnen ze de pinautomaat binnen plaatsen, zodat de dieven een hele voorgevel moeten rammen, wat al wat lastiger wordt als er sprake is van meerdere muren. Een andere mogelijkheid is om een mistmachine te plaatsen. Dat kan hier. Mocht u daar geïnteresseerd in zijn.

Duitsland kende in 2015 en 2016 een recordaantal plofkraken, veelal uitgevoerd met Audi's en Nederlandse criminelen. Daar hebben we volop over geschreven. Lees hier bijvoorbeeld. Nu gaan ook Duitse banken over tot het beter beveiligen van hun automaten, en keren de Audi-rovers kennelijk weer terug op vaderlandse grond. Daarbij zoeken zij minder goed beveiligde automaten in kleine dorpen. Plaatsen als Ell, waar heel wat omwonenden vandaag hoofdpijn hebben van het enorme lawaai vannacht.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws