Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ouders Ralf loven 100.000 euro uit voor tips over 'kofferbakmoord'

De ouders van de in 2017 vermoorde Ralf Meinema uit Klazienaveen, verhogen het bedrag voor de verlossende tip over de moord op hun zoon (de zogeheten 'kofferbakmoord') van 50.000 naar 100.000 euro.

Ouders Ralf loven 100.000 euro uit voor tips over 'kofferbakmoord'

Kofferbakmoord

In 2017 werd Nederland opgeschrikt door de ogenschijnlijk willekeurige moord op Ralf Meinema uit Klazienaveen. Ralf, een 31-jarige boerenzoon, had voor zover bekend geen banden met het criminele circuit en stond bekend als een aardige en hulpvaardige jongen. Toch is hij met bruut geweld om het leven gebracht en in de kofferbak van zijn Mercedes in het Drentse Stieltjeskanaal gedumpt. Het leek een haastklus, dus men verwachtte dat deze 'kofferbakmoord' snel opgelost zou zijn. Maar nu, bijna 3 jaar na dato, is er nog steeds geen dader bekend.

Tipgeld

Daarom heeft de familie besloten de beloning voor de verlossende tip te verhogen van 50.000 naar 100.000 euro. Dit is net zoveel als wat de politie eerder dit jaar uitloofde voor Ridouan Taghi. Voor de ouders van Ralf duurt het onderzoek allemaal veel te lang. Zij willen per se duidelijkheid wat er met Ralf is gebeurd. 'Soms dacht ik nog wel eens dat hij terug zou komen, gewoon weer vlak voor het eten binnen zou komen lopen, net als altijd', vertelt moeder Ingrid (62). 'Maar ik besef me nu dat dat niet gebeurt: dat verlies zullen we altijd mee moeten leven.'

Duidelijkheid

Er moet dus meer druk op de ketel, volgens de familie. Want ondanks dat rechercheteam Zandpol inmiddels al drie jaar ieder aanknopingspunt heeft onderzocht, is de waarheid nog steeds niet boven tafel. Twee verdachten die eerder zijn opgepakt, zijn inmiddels weer vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. Dit betrof Hans O. en zijn neef Harm, die beiden op een woonwagenkampje in de wijk Rietlanden in Emmen wonen. Hans O. is de laatste met wie Ralf contact heeft gehad voor zijn dood.

Vrienden

Ook Ralfs vrienden snappen niks van zijn dood. Vriend Hendrik, die een café in Weiteveen runt, vertelt dat Ralf naast zijn café ook vaak in een café te vinden was waar regelmatig leden van motorclub No Surrender kwamen. Die club heeft in Emmen zijn belangrijkste noordelijke basis, en leden van de club bezochten ook het woonwagenkampje in Rietlanden waar Ralfs telefoon het laatste signaal gaf. Toch gelooft vriend Barry niet dat Ralf iets in het criminele circuit deed. 'Hans O. vroeg twee dagen voor zijn dood Ralfs telefoonnummer aan een familielid. Waarvoor weten we niet, de kans is groot dat Ralf voor een fout van iemand anders opdraaide, hij was wat naïef en wilde mensen graag helpen.' Nu maar hopen dat het verhoogde tipgeld effect heeft.