Door: M. van Nugteren
Misdaad

Oude opaatjes verdacht van cocaïnesmokkel van Brazilië naar Rotterdam: 2260 kilo!

Justitie verdenkt een groep oude opaatjes van het smokkelen van maar liefst 2260 kilo cocaïne van Brazilië naar Rotterda...

Justitie verdenkt een groep oude opaatjes van het smokkelen van maar liefst 2260 kilo cocaïne van Brazilië naar Rotterdam. De grote vraag is alleen of ze nog in leven zijn voordat de rechter uitspraak heeft gedaan. Panorama besteedt deze week aandacht aan deze krasse knarren: de Brazil Bastards! 

De slepende zaak begon al in maart 2011 en er is nog altijd geen uitspraak gedaan. "Als ze zo doorgaan wordt er helemaal niet meer veroordeeld, dan zijn ze allemaal dood voor er een uitspraak is", zei iemand die bij het proces aanwezig was.

Kreunend en wankelend

Een van de verdachten, Boy H., kwam tijdens een van de eerdere zittingen kreunend en wankelend het rechtsgebouw binnen. De toen al 70-jarige gewezen autohandelaar is een grote man die last heeft van zijn rug. Hij is vroeg in de ochtend, tegen de zin van de behandelaars, uit het ziekenhuis in Amsterdam weggelopen.

Scooter of scootmobiel?

Kort daarvoor knalde hij met zijn scooter tegen een stilstaande vrachtwagen en vloog hij over de kop. Maar hij wilde beslist aanwezig zijn bij het proces om zijn onschuld te kunnen betuigen. Die scooter zal hij overigens ongetwijfeld binnen afzienbare tijd moeten inruilen voor een scootmobiel.

Godfather

Een andere verdachte is de 67-jarige Greg R., een van de godfathers van het Nederlandse drugsmilieu. Hij is ook bekend als de vader van Jesse, hoofdverdachte in het geruchtmakende Passageproces.

Lees het in Panorama

Benieuwd naar de rest van het verhaal? Lees het hele artikel van verslaggever Hendrik Jan Korterink in Panorama nr.4, die sinds woensdag in de winkel ligt. Of lees het natuurlijk op Blendle.
 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws