Door: Martijn Haas
Misdaad

Opsporing Verzocht besteedt opnieuw aandacht aan kapperbrand

  Het is vanavond opletten voor de misdaad-geïnteresseerden in Enschede en omgeving. Het programma zal aandac...

 

Het is vanavond opletten voor de misdaad-geïnteresseerden in Enschede en omgeving. Het programma zal aandacht besteden aan de poging tot moord op de Turkse kapper. Diens zaak werd op 2 februari in de fik gestoken. De 50-jarige kapper hield er zodanige brandwonden aan over, dat hij voor het leven getekend is.

Daar schreven wij eerder dit stukje over. Hiero.

De man was in de zaak aan het werk toen om half zeven iemand binnen kwam lopen. De dader overgoot het slachtoffer met een brandbare vloeistof en stak deze in de brand. Een aanwezige klant raakte ook lichtgewond. Die hoefde niet naar het ziekenhuis.

De politie is nog altijd op zoek naar de de brandstichter die destijds is weggevlucht in een auto. Hij zou ongeveer 1.80 meter zijn en een bivakmuts hebben gedragen en vluchtte weg in een zwarte Seat Ibiza Cupra. Deze persoon is mogelijk enkele uren voor die tijd over de Kottendijk in Enschede gereden, om de omgeving te verkennen. Daarnaast heeft hij hulp gekregen van iemand die de auto na de aanslag bestuurde.

De Seat reed op donderdag 2 februari tussen 15.00 en 16.00 uur vermoedelijk door de straat. De politie is op zoek naar getuigen en zoekt speciaal naar automobilisten met een dashcam in de auto. De auto werd in de nacht van zondag 4 op maandag 5 december gestolen in Moordrecht. De auto werd uren na de aanslag op de kapper op 2 februari brandend aangetroffen aan de Arthur van Schendelstraat in Hengelo.

Kijken dus vanavond 20.30 uur naar Opsporing Verzocht

 

 

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws