Door: Martijn Haas
Misdaad

Op 1 dag twee vrouwenlichamen gevonden in Duitsland

Alle hoop is verloren, zo schrijven de Duitse media die al enige tijd met dit onderwerp begaan zijn. Julia B...

Alle hoop is verloren, zo schrijven de Duitse media die al enige tijd met dit onderwerp begaan zijn. Julia B. uit Heidelberg is dood. Dat blijkt uit de lijkschouw van het afgelopen vrijdag gevonden lichaam in de gemeente Zwingenberg, in de Duitse deelstaat Hessen.

De 26-jarige vrouw was sinds drie weken vermist. De periode daarvoor had ze ruzie met haar partner, Johann N. Uit de verwondingen die op haar lichaam zijn aangetroffen blijkt dat ze een ferme strijd heeft gevoerd met een belager, kort voor haar dood. De Duitse politie houdt deze 34-jarige partner verantwoordelijk voor het mishandelen met de dood tot gevolg. Hij heeft bekend met Julia ruzie te hebben gehad maar bestrijdt dat hij haar om het leven heeft gebracht. Hij zit nu in voorarrest.

Diezelfde vrijdagmiddag 1 september is het lichaam van een andere vrouw gevonden. In dit geval betrof het een vondst in de buurt bij Münster. De 47-jarige Saray G., huisvrouw en moeder, was eveneens een poosje vermist. In haar geval was er al een verdachte gearresteerd, een 54-jarige man. Hij zou enige maanden een relatie met het slachtoffer hebben gehad. Door de autoriteiten is hij als geestelijk gestoord omschreven.

Saray G.