Door: Martijn Haas
Misdaad

Ontvoerd model Chloe doet haar verhaal

Niet dat we u willen lastig vallen met onze werksores. Maar vanmorgen deed zich toch iets best wel grappigs voor op de r...

Niet dat we u willen lastig vallen met onze werksores. Maar vanmorgen deed zich toch iets best wel grappigs voor op de redactievloer van de Panorama. We zochten naar beeldmateriaal van het ontvoerde model Chloe Ayling. Een serieuze zaak die wereldwijd de media gehaald heeft. Zie ons eerder bericht, hier.

Deze vrouw is kort geleden in het Italiaanse Milaan op brute wijze gegijzeld door (minimaal) een Poolse crimineel, in een koffer gestopt, en vervolgens op het Darknet aangeboden. En toen dat plan niet echt veel opleverde heeft de ontvoerder daarna nog getracht losgeld op te eisen bij de naasten van dit model.

Maar wie de naam Chloe Ayling op het internet in tikt krijgt te maken met een eindeloos bombardement van ongelofelijk sexy plaatjes die in fel contrast staan tot hetgeen deze vrouw is aangedaan. Hier bijvoorbeeld, of neem haar Instagram-account. Mevrouw heeft zich doorgaans met het warme weer 'licht' gekleed, zeg maar. En meer van het soort teksten komen bij ons op. Zinnetjes waar onze collega's bij Playboy zo dol op zijn.

Maar goed. Over naar de realiteit van alledag. Chloe heeft, nadat journalisten aanvankelijk haar privacy respecteerden, nu toch haar verhaal gedaan bij enkele Britse tabloids, waaronder The Sun, zie hier. En misschien levert alle ellende haar ook nog wel wat extra bekendheid op, wat weer goed is voor d'r inkomen. Wij kunnen ons zo voorstellen dat enkele Britse media wel klaar staan met de portemonnee in de aanslag om haar een mooi nieuw contract aan te bieden.

Ze vertelt hoe ze na aankomst in de betreffende fotostudio voor een routinematige fotoshoot die door haar agent was gearrangeerd een deur wilde binnenwandelen toen een persoon met twee zwarte handschoenen haar beetgreep en vastnam. Dat kan Lukasz Herba zijn geweest, de man die door de Italiaanse autoriteiten is vastgenomen.

Een tweede persoon, gekleed met een bivakmuts op, diende haar een injectie toe, waarin ketamine zat, zo is later vast komen te staan.

Ze werd pas weer wakker in een koffer, die achterin een auto was gelegd. Ademen kon ze alleen door een smalle opening.

Ze is per auto naar een plek dichtbij de Franse grens gereden na aanvankelijk dus in Milaan te zijn gegijzeld. Toen ze werd 'bevrijd' melden haar ontvoerder dat ze bestemd zou zijn voor de Arabische markt. En dat ze eventueel doorverkocht zou worden als haar eerste koper verveeld was geraakt. Meiden die binnen deze slavenmarkt protesteren worden gevoed aan de tijgers, zo kreeg ze te horen. En o ja, ontsnappen was geen optie. De bende - Black Death - genaamd zou mensen in heel Europa hebben zitten.

Ayling, die een dochter heeft, zegt snel weer aan het werk te willen, maar moet eerst het politieonderzoek afwachten voordat ze weer aan de slag kan. 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws