Door: Martijn Haas
Misdaad

Ongelofelijk, zie hoe vrouw in politiewagen het stuur overneemt (VIDEO)

Als politieagent moet je goed opletten. Je kunt je arrestant wel in de boeien gooien, in een wagen zetten en dan denken...

Als politieagent moet je goed opletten. Je kunt je arrestant wel in de boeien gooien, in een wagen zetten en dan denken dat je verder kan gaan. Maar zo is het dus niet. Zie de Amerikaanse Toscha Sponsler uit Lufkin (Texax) die werd opgepakt na een winkeldiefstal. Deze vrouw - die al een lang strafblad heeft - had geen boodschap aan de wijze waarop ze was opgepakt. Toen de agenten die haar moesten meenemen naar het bureau even haar bezittingen wilden controleren zag ze haar kans schoon. Pas na een door haar zelf ingezette achtervolging is ze uiteindelijk opnieuw ingerekend.

De politie van Lufkin kreeg eerder die dag een diefstalmelding in een drogist. De politie kwam meteen ter plaatse en arresteerde de 33-jarige. Ze werd geboeid in de wagen opgesloten, maar dat bleek al snel onvoldoende om een ontsnappingspoging te verijdelen.

Terwijl de agenten de tas van de dame controleerden op gestolen spullen, kon een camera in de politiewagen wel een heel opmerkelijk schouwspel filmen. Op korte tijd wijze kon Sponsler haar veiligheidsgordel losmaken, haar handen uit de handboeien loswrikken en klimmend over de voorste rij stoelen bij het stuur komen.

Ze gaat er onmiddellijk vandoor, tot grote ontsteltenis bij de mannen in het blauw.

De achtervolging die erop volgt is een Hollywoodproductie waard. Bij snelheden tot wel 160 kilometer per uur ontwijkt de vrouw op het nippertje de politie. Gedurende de achtervolging merken de agenten bovendien op dat ze een professioneel dienstgeweer probeert te pakken dat zich in de wagen bevindt. Het geweer is echter vergrendeld met een mechanisch slot.

Pas na 23 minuten is de achtervolging afgelopen. Door een slimme manoeuvre van een agent verliest Sponsler de controle over het stuur. Ondanks dat het erop lijkt dat ze gewond raakt, weigert ze medische hulp. Uiteindelijk wordt ze voor een tweede maal in de boeien geslagen en opgesloten in Angelina County Jail.

Bekijk hier een ander item over hetzelfde incident.