Door: Martijn Haas
Misdaad

Onbegrijpelijk: neurochirurg uit Leuven (B) doodt haar dochter

Ze stond bekend als een van de beste neurochirurgen van het land. Veel Vlaamse patiënten zijn door haar geholpen. M...

Ze stond bekend als een van de beste neurochirurgen van het land. Veel Vlaamse patiënten zijn door haar geholpen. Mensen met gebroken ruggenwervels, chronische handpijn, duizelingen. You name it. Ze reed rond in een BMWi8, die ze van haar topsalaris had gekocht.

Gisteren heeft de Belgische politie haar van de oprit bij de E314 geplukt, terwijl ze in haar wagen wegreed, de snelweg op. Waar was Mehrnaz naartoe op weg? Naar verre oorden? De politie vond eerder die dag het lichaam van haar dochter Eline (14) in haar Leuvense woning. Gedood, en vermoedelijk omdat haar moeder, de beroemde neurochirurge, er moeilijk mee kon leven dat juist haar dochter bleef kampen met enorme lichamelijke ongemakken, zoals problemen bij het slikken.

En Mehrnaz was juist iemand die mensen van hun grootste pijnen af hielp. Iemand schrijft op een hulpforum: Pijn in de liezen en buik. Een paar keer zelfs in het volledige been. Ik vermoed dat dit komt door de instabiliteit van de rug in combinatie met men hyperlaxe gewrichten? Binnenkort einde juni een afspraak bij de neurochirurg dr. Mehrnaz D. in H. Hart Leuven. De afgelopen maanden evalueren of een operatie mij kan helpen..

De neurochirurgie gaat over onze zenuwen. En wie zenuwen zegt die zegt 'gevoel'. En dat gevoelsleven van dr. Mehnaz D. is haar boven het hoofd gestegen. De Belgische justitie houdt haar verantwoordelijk voor het doden van haar eigen dochter, die aan kanker leed.

'Dokter D.' heeft in haar strijd om iets voor haar dochter haar hoofd verloren. Ooit zal ze haar verhaal moeten doen voor de rechter. En hopelijk heeft ze tegen die tijd haar 'hebben en houwen' weer hervonden en kan ze de wereld iets vertellen wat er met haar aan de hand is geweest.

Volgens de Belgische media was ze overwerkt, was het bestaan als succesvolle neurochirurg in combinatie met haar vermoeidheid en zieke dochter haar teveel. "In zo'n scenario kan zelfs de slimste mens de domste dingen doen," reageert gerechtspsychiater Hans Hellebuyck, in Het Laatste Nieuws.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!