Door: Martijn Haas
Misdaad

New Yorkse mobster John Gammarano overleden

In de maffia oud worden is een kunst op zich. Het lijk John Gammarano te zijn gelukt. Hij is op 22 july een niet verdach...

In de maffia oud worden is een kunst op zich. Het lijk John Gammarano te zijn gelukt. Hij is op 22 july een niet verdachte dood gestorven. Geboren op 14 juli 1941 is hij 76 jaar oud geworden.

Gammerano is ook bekend als John G. en Johnny Slick. Hij heeft vanaf de vroege jaren tachtig van de vorige eeuw behoord tot de New Yorkse Gambino-familie. Hij wordt in sommige berichten 'een trouwe soldaat genoemd. In andere berichten iemand die als capo net onder de top stond. Hij zou verantwoordelijk zijn voor een groot aantal moorden - en zou ook een bar hebben gehad, de 'Foul Play' in Bay Ridge (Brooklyn New York).

Hij is in ieder geval een van de drie personen  die is gesignaleerd in het 'Sparks Steak House', in 1985, en zou mogelijk betrokken kunnen zijn geweest bij de liquidatie aldaar van de Gambino-baas der bazen: Paul Castellano, zo schrijft About the maffia

In 1990 komt Gammerano wegens afpersingspraktijken vast te zitten, hij wordt opgepakt samen met Joseph 'Jojo' Corozzo en Anthony S. Carollo.

Een paar jaar later is niemand minder dan Gambino-baas John Gotti van plan Gammarano te doden, omdat hij hem niet vertrouwd. Johnny G. zou voor zichzelf zijn begonnen. Zo komt naar buiten door de getuigenis van een spijtoptant.

Gotti laat er daarbij geen gras over groeien. Hij huurt een drietal hitmen in, en laat hen alvast lijkzakken klaarleggen bij een appartement waar Gammarano samen met twee anderen moet worden omgelegd.

Gotti maakt duidelijk dat 'alles door mag gaan', maar toch mislukt de liquidatiepoging. Gammarano en de anderen zijn samen met een persoon die niet door de huurmoordenaars wordt herkend. En op het maken van burgerslachtoffers rust een taboe bij de New Yorkse maffia.

Met de dood van Gammarano verdwijnt er opnieuw een 'gezicht' uit de beruchte periode van de Gambino-maffia aan de Amerikaanse oostkust.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws