Door: Martijn Haas
Misdaad

Narcos 3 maar dan in het echt (VIDEO)

Dit is het weekeinde dat iedereen in Nederland met een Netflix-abonnement eens even lekker onderuit gaat zitten leunen...

Dit is het weekeinde dat iedereen in Nederland met een Netflix-abonnement eens even lekker onderuit gaat zitten leunen. Want het is weer Narcos-time. De zender brengt nu Deel 3 uit, dat doorgaat waar Deel 2 vorig jaar achter bleef. Ofwel: Pablo Escobar is nu dood. Andere kartels - en met name het Cali kartel - nemen de coke markt over. Maar de serie begint eigenlijk al een paar jaar voor Pablo's dood, om zo de geschiedenis van zijn rivalen - de gangsters uit drugsstad Cali - goed van achtergrond te voorzien.

Centraal in Narcos 3 staan de gebroeders Rodriguez Orejuela, de bazen van de Cali-clan. Sluwe gasten die de kalmte van het overleg kenden, waar Don Pablo te vaak met de rauwe zaag te werk ging.

Vinden we docu's over hun leven terug, dus is Narcos 3 ook als geschiedsdocument te bekijken? Jazeker kijkt maar even mee...

Boven vindt u al de arrestatie van een van de leiders, in 2015.

Maar hier is een wat langer journalistiek werk dat ingaat op precies die overname van het Escobar imperium.

Lees ook effe de wiki-pagina van het Cali -kartel, ben je helemaal op de hoogte: hier.

Spectaculair, de beelden uit 1996 van de geliquideerde José Santacruz Londoño.

Was geen lieverdje hoor, die 'Lord Santacruz'. Kijk hem hier kort na een arrestatie. Gevangen als een aapje in een kooi. 

We sluiten af met beelden van Helmer "Pacho" Herrera. Ook al niet meer onder ons. Wat misschien helemaal niet zo erg is.