Door: Martijn Haas
Misdaad

Naam slachtoffer Oostburg: Sirwan (24) (FOTO)

Was het een liquidatie? Of iets anders? Het leed bij de nabestaanden zal er niet minder om zijn. Vrijdagavond is een 24-...

Was het een liquidatie? Of iets anders? Het leed bij de nabestaanden zal er niet minder om zijn. Vrijdagavond is een 24-jarige man genaamd "Sirwan" uit Oostburg, in de provincie Zeeland, doodgeschoten in Café De Drie Musketiers aan de Oostburgse Burgemeester Erasmusstraat. Er is nog geen zicht op mogelijke daders.

Het incident vindt omstreeks elf uur 's avonds plaats. Opgeroepen hulpverleningsdiensten zijn direct gestart met het reanimeren van het slachtoffer, maar deze hulp mag niet meer baten. Vervolgens is de omgeving van het café afgezet om de technische recherche de gelegenheid te geven om sporenonderzoek te doen. Tot vanmorgen vroeg zijn de rechercheurs hiermee bezig geweest. Omdat het sporenonderzoek nog niet is afgerond blijft de plaats delict zeker nog tot zondag afgezet met linten en bewaakt door agenten, zo heeft de Politie Zeeland laten weten.

Onmiddellijk na het incident zijn getuigen van de schietpartij gehoord door de politie. Ook is er een buurtonderzoek gehouden en zijn er twee politiehonden ingezet om de omgeving af te speuren. Vanwege de ernst van het incident is er een Team Grootschalige Opsporing (TGO) samengesteld. Deze bestaat uit zo’n 25 personen. De omvang van dit team doet vermoeden dat de politie het incident plaatst in de criminele sfeer.

Hier een foto van het slachtoffer Sirwan:

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!