Door: Martijn Haas
Misdaad

Moordverdachte overrijdt twee politiemannen in Beeskow (D)

Een man die hoogstwaarschijnlijk eerder op de dag zijn 79-jarige oma had vermoord heeft in de angst gepakt te worden met...

Een man die hoogstwaarschijnlijk eerder op de dag zijn 79-jarige oma had vermoord heeft in de angst gepakt te worden met zijn vluchtauto twee politiemannen overreden. Het incident speelde zich gisteren af in de Duitse deelstaat Brandenburg. Beide agenten zijn overleden. Politiedoden zijn een zeldzaamheid in Duitsland, zeker vergeleken met omringende landen.

De politie ontdekt aanvankelijk het dode lichaam van de grootmoeder in de gemeente Müllrose, dinsdagmorgen vroeg, een stad iets ten zuiden van Berlijn. De verdachte van de moord, een kleinzoon van de vrouw komt al snel als verdachte in beeld van de politie en scheurt met zijn auto weg, niet ver van de woning waar de vrouw is aangetroffen. Al meteen op die vlucht veroorzaakt hij diverse ongelukken, zegt politiewoordvoerder Ingo Heese.

De 24-jarige brokkenpiloot ramt daarna de twee politiemannen bij een wegversperring. Beide slachtoffers overlijden ter plekke aan hun verwondingen.

De Duitse politie heeft naar buiten gebracht dat er ter hoogte van deze versperring spijkers op het wegdek waren gelegd, om zo de auto van de verdachte tot stilstaan te forceren. Maar de bestuurder heeft dat door en rijdt via een fietspad de twee overheidsambtenaren omver. Daarna weten andere medewerkers van de politie de man toch aan te houden. 

Volgens de Berliner Zeitung was de verdachte op met moment van zijn riskante- en uiteindelijk dodelijke gedrag onder invloed van Meta-amfetamine, ofwel Chrystal Meth. Hij is nadat hij was opgepakt naar het ziekenhuis gebracht voor lichamelijk onderzoek.

Wat precies de aanleiding is geweest van de verdachte om zijn moeder te vermoorden is nog niet helemaal duidelijk. Er zijn op het stoffelijk overschot sporen van mishandeling in de nekstreek aangetroffen. Maar ook hier geldt natuurlijk dat de man vermoedelijk toen al zwaar gedrogeerd was. Wat an sich al een aanleiding voor bizar en wreed gedrag kan zijn geweest. Overigens is het onderzoek nog niet zodanig rond dat de man als enige verdachte kan worden aangemerkt.

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws