Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
0 bekeken
2

Moordverdachte Gareth Hutch neergestoken in Ierse gevangenis

Heftig nieuws van onze Ierse collega's van The Irish Sun. De Ierse crimineel Thomas Fox, die ervan verdacht wordt v...

Heftig nieuws van onze Ierse collega's van The Irish Sun. De Ierse crimineel Thomas Fox, die ervan verdacht wordt vorig jaar 29 mei Gareth Hutch te hebben geliquideerd is neergestoken in de Ierse Mountjoy-gevangenis. Een medegedetineerde is ook gewond geraakt bij deze steekpartij. Fox zou er zeer ernstig aan toe zijn. Er wordt gevreesd voor zijn leven.

Gareth Hutch was de neef van Gerry 'The Monk' Hutch, die bekend staat als leider van het Ierse Hutch-syndicaat. Deze groepering is al ruim een jaar betrokken bij een groot conflict met een andere Ierse misdaadorganisatie, die van de Kinahan-clan. Mogelijk behoort Fox tot dit laatste gezelschap.

Thomas Fox is vrij snel na die liquidatie opgepakt. Hij zou eerder - een dag voor de bewuste liquidatie - aangehouden zijn geweest in verband met het bezit van een Makarov 9 milimeter-pistool en zodoende in beeld zijn gekomen bij de Gardai, de Ierse politie. Hij zou zichzelf min of meer hebben gemeld als verdachte. Er wacht hem mogelijk een straf van 14 jaar voor de moord. Een andere verdachte, een zekere Mary Mc Donnell is ook opgepakt. Zij zou informatie hebben achtergehouden. Fox is overigens het afgelopen jaar, na de liquidatie, vader geworden, terwijl hij al in de gevangenis zat. 

De Ierse politie heeft laten weten dat er een onderzoek is opgestart naar de steekpartij.

Eerst nog even terug naar de moord op Gareth Hutch. Dat was geen grote crimineel, hij is waarschijnlijk vermoord als onderdeel van de onderwereldoorlog tussen de Hutch-clan en de Kinahan-clan, een offer zou je kunnen stellen. Die moord, in mei was vorig jaar de achtste liquidatie in het bloederige conflict tussen de twee families. Daarover schreven we eerder dit stuk. 

Op de foto hieronder: links Gareth Hutch, rechts de foto die er van Fox en een mogelijke handlanger is genomen ten tijde van de liquidatie.