Door: Jeroen Kraak
Misdaad

Moordenaar gepakt vanwege getuigenis imiterende papegaai (VIDEO)

Een moord in het Amerikaanse Michigan is op een heel bijzondere manier opgelost. De papegaai herhaalde wat slachtoffer z...

Een moord in het Amerikaanse Michigan is op een heel bijzondere manier opgelost. De papegaai herhaalde wat slachtoffer zei en daardoor vond de politie de dader. Die kreeg gisteren haar straf te horen, meldt Time.

De moordenaar bleek niemand minder te zijn dan zijn eigen vrouw Glenna Duram. Zij schoot vijf keer op haar eigen man. Daarna wilde de vrouw zelfmoord plegen, maar die poging mislukte.

papegaai

De zaak werd opgelost door de papegaai, die alles had gezien. De vogel herhaalde ‘don’t fucking shoot’ een aantal keer met daarbij de stem van het slachtoffer.

Als eerste viel het de ex van de man op dat de papegaai de worden uitsprak. Dat werd bevestigd door de ouders van het slachtoffer. ‘De vogel hoort alles en zegt zelfs de meest smerige scheldwoorden’, zegt zijn moeder Lillian Duram. De papegaai is overigens niet als getuige in de rechtbank opgeroepen.

Straf

De vrouw is veroordeeld voor moord en mag net zoals de papegaai levenslang achter de tralies zitten. De advocaten van de moordenaar probeerden nog te bewijzen dat de vrouw ontoerekingsvatbaar was, maar dat had geen succes.

De papegaai heeft inmiddels een nieuw huis gevonden. Hij woont bij de ex van het slachtoffer.