Door: Martijn Haas
Misdaad

Moeder vermoordt tiener als wraak voor verkrachting dochter

Een volwassen vrouw uit Florida is deze week vastgezet op verdenking van moord op een 18-jarige jongeman; ook wordt ze...

Een volwassen vrouw uit Florida is deze week vastgezet op verdenking van moord op een 18-jarige jongeman; ook wordt ze mede-betrokken geacht bij de dood van haar eigen broer.

De moordverdachte verdacht haar doelwit - ene Xavier Sierra - ervan haar eigen dochter te hebben verkracht, enige jaren geleden.

Ze heeft samen met haar broer de 18-jarige man mee gelokt naar een bos met een aantrekkelijk financieel werkvoorstel. Eenmaal op een afgelegen plek heeft ze hem samen met haar handlanger - haar broer - in een val proberen te lokken. Daarbij is het slachtoffer gaan protesteren. Hierbij is de broer, die haar juist hielp, dodelijk gewond geraakt, als gevolg van een afgewende kogel. De 18-jarige is kort daarop door de vrouw dood geschoten, zo veronderstelt de politie in Naples, Florida.

Xavier Sierra

Connie Serbu - moeder van twee kinderen - heeft de politie hierna zelf opgebeld. Ze heeft de politie daarbij aangegeven dat ze Xavier Sierra kort voor zijn dood nog heeft verteld dat zij hem verantwoordelijk acht voor de verkrachting van haar dochter. Het meisje was destijds zes jaar oud.

De bewuste verkrachting moet hebben plaatsgevonden in 2014. Serbu heeft nog een jaar met deze vreselijke wetenschap rondgelopen voordat ze de trekker over haalde.

Bij haar arrestatie heeft ze volgens de betrokken agenten voortdurend herhaald dat ze geen spijt heeft van haar daad. Ze zou ook hebben aangegeven dat het slachtoffer - Sierra - zijn daad aan haar bekend heeft. Dat haar broer ook is omgekomen bij een onfortuinlijk gerichte kogel uit het moordwapen, lijkt niet voorop te staan in haar gedachtenwereld.

Vrienden hebben aangegeven dat Connie tegen hen al maanden speculeerde over het doden van de verkrachter. "Het was niet langer een kwestie van óf maar vooral van wanneer," zo sprak een vriendin van de moordenares. Zo erg zat deze vrouw er over in.

Overigens wilde de dochter niets liever dan dat haar moeder het latere slachtoffer met rust zou laten.

Serbu heeft het contact met de jongen geraffineerd opgezet. Ze heeft hem via een sms-app gevraagd of hij tegen een vergoeding wilde komen helpen bij een reparatie bij haar in huis. Daarop heeft ze haar broer gevraagd mee te rijden naar de bewuste 'klus-afspraak'. Eenmaal ter plekke heeft Sierra het op een rennen gezet, maar het lukt Serbu en haar broer Vargas toch de jongen te achterhalen en naar de grond te drukken. Serbu wil schieten maar Sierra drukt tegen het wapen aan waardoor het schot dus haar eigen broer raakt. Hierna schiet ze Sierra gericht dood.