Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Moeder en dochter doodgeschoten in straten van Rio

Waar je in Nederland vooral moet uitkijken voor hard rijdende patsers. Daar komt het in de nauwe straten van het Brazili...

Waar je in Nederland vooral moet uitkijken voor hard rijdende patsers. Daar komt het in de nauwe straten van het Braziliaanse Rio de Janeiro vooral neer op het ontwijken van kogels. Een moeder van 76 werd getroffen door een kogelregen toen ze zich op straat waagde. Ter plekke was net een shoot out aan de gang. Haar dochter probeerde nog naderbij te komen om assistentie te verlenen. Dat werd haar fataal. Ook zij is overleden aan schotwonden.

Het gaat om Ana Cristina da Conceicao, 42. En haar moeder Marlene Maria da Conceicao, 76. Zij zijn afgelopen vrijdag om het leven gekomen. Het vuurgevecht dat hen trof vond plaats tussen drugshandelaren en de lokale politie in de Mangueira-favela. Nadat het nieuws bekend werd zijn honderden demonstranten uit de sloppenwijken naar de chicque Copacabana-strandboulevard getogen om daar te protesteren tegen het ongekend wrede vuurwapengeweld in de armere wijken van de stad.

 

Mangueira