Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Moeder doodgestoken peuter Omar Omran aangehouden

De Ierse politie heeft een 40-jarige Irakese vrouw opgepakt op verdenking haar eigen kind te hebben vermoord. De aange...

De Ierse politie heeft een 40-jarige Irakese vrouw opgepakt op verdenking haar eigen kind te hebben vermoord. De aangehouden Maha Al A. is arts van beroep, en de moeder van de 3-jarige Omar Omran. Deze peuter is zondag 10 juli rond vier uur 's middags door steekwonden om het leven gekomen. Het levensdelict heeft plaatsgevonden in een woonflat in een buitenwijk van de Ierse hoofdstad Dublin.

Omar is die dag met een keukenmes om het leven gebracht. Hij had steekwonden in zijn bovenlichaam en in zijn benen. De politie ziet het incident als het gevolg van een aanval van uiterste razernij. Het slachtoffer moet twee uur levenloos in het appartement hebben gelegen voordat er iemand ingreep, zo vermoedt de politie nu.

Zijn moeder is zelf ook gewond geraakt bij dat incident en naar het ziekenhuis vervoerd. Zij had snijwonden in haar zij; mogelijk als gevolg van een poging tot zelfverminking. Kennelijk hebben de Ierse rechercheurs nu pas gemeend haar toch te moeten aanhouden. Eerder waren de onderzoekers nog niet op dat punt beland. Ze was al wel van meet af aan verdachte. De politie wil nagaan wat zich precies heeft afgespeeld in het appartement.

Maha Al A.

De 'Garda' (de Ierse politie) heeft naar buiten gebracht de zaak te beschouwen als een levensmisdrijf. Mensen in de omgeving van het complex die zondagmiddag-laat iets hebben gezien dat de aandacht verdient, is gevraagd zich te melden.

Moeder en zoon hebben twee jaar samengeleefd in het appartement waar het jongetje is gevonden.