Door: Martijn Haas
Misdaad

Mercedes-slachtoffer zo goed als zeker moordzaak

Een lang bloedspoor door de straten van IJmuiden. Een rode Mercedes die wordt aangetroffen nabij de kruising Kadijklaan...

Een lang bloedspoor door de straten van IJmuiden. Een rode Mercedes die wordt aangetroffen nabij de kruising Kadijklaan met de Roolandweg in Haarlem. Een half ontklede dode man die onder het bloed zit, achterin diezelfde wagen. Dat zijn enkele gegevens over een potentiële moordzaak die de politie in Haarlem en IJmuiden op het moment flink bezig houdt.

UPDATE 17.30 uur: Slachtoffer blijkt 18-jarige Haarlemmer, meldt politie.

Omwonenden melden de politie rond half twee afgelopen nacht dat er zich een verdachte situatie voordoet op de betreffende plek in Haarlem. Vrij snel daarna constateren agenten die ter plaatse komen dat het gaat om een overleden persoon. Een team van forensische experts zet de locatie af en begint een onderzoek.

In de loop van de maandag leren we steeds meer. Wat rond de klok van negen uur in de ochtend nog een mogelijk misdrijf heet te zijn. Dat is op moment van schrijven inmiddels opgewaardeerd tot 'vrijwel zeker een misdrijf' zo lezen we via de Twitteraccount van Telegraafverslaggever Mick van Wely.

55
 
Lijkt erop dat de man in IJmuiden is vermoord en iemand een auto met daarin het lichaam heeft achtergelaten in Haarlem

 

Diezelfde verslaggever meldt ook dat de eigenaar van de wagen en het slachtoffer dat is aangetroffen in de Mercedes niet een en dezelfde persoon zijn. Voorts is er sprake van een lang bloedspoor dat is aangetroffen in IJmuiden. Een spoor dat mogelijk verband zou kunnen houden met deze zaak.

Omwonenden zijn verbijsterd over de vondst. Zo lezen we hier. Een citaat uit dit stuk van het Haarlems Dagblad: 'Bewoonster Lies werd midden in de nacht wakker van het geluid van een takelauto. ,,Op dat moment werd een portocabin van de politie voor de flat geplaatst. Ik heb de auto zien staan die ze onderzoeken. Het was er eentje die ik hier nog nooit heb gespot. En op zich is hij best wel opvallend. Ik zag op een gegeven moment ook dat de politie de kofferbak opende. Er lag een kinderstoeltje en een buggy in. Dat vond ik wel een schokkend gezicht. Nou het gebeurt niet elke dag dat je op het balkon zit van een echte crime scene.’’'

 

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws