Door: Jeroen Kraak
Misdaad

Meisje van 14 jaar ontsnapt na zes maanden van IS en doet haar verhaal (VIDEO) 

Een 14-jarig Yazidi-meisje ontsnapte na zes maanden van IS nadat ze gevangen werd genomen en gebruikt werd als seksslavi...

Een 14-jarig Yazidi-meisje ontsnapte na zes maanden van IS nadat ze gevangen werd genomen en gebruikt werd als seksslavin. Nu vertelt ze aan BBC haar verhaal. 

Het meisje met de naam Ekhlas werd door IS-strijders in 2014 gevangen genomen en haar vader werd voor haar ogen vermoord. Duizenden Yezidi’s werden gevangen genomen in het noorden van het land door de terroristische organisatie. Ze zouden volgens de terroristen duivels aanbidden.

Samen met 150 andere meisjes werden ze verloot aan Isis-strijders. Die trokken namelijk loten welk meisje bij wie terecht kwam. ‘Hij was zo ontzettend lelijk. Hij zag eruit als een beest. Ik was zo bang van hem dat ik niet eens naar hem durfde te kijken’, zegt het meisje in het interview. Elke dag werd ze door hem verkracht en dat leverde zoveel schade op dat ze zelfs zelfmoord wilde plegen.

Gelukkig kon het meisje ontsnappen toen de man aan het vechten was. Ze kon naar een vluchtelingenkamp vluchten en heeft tegenwoordig asiel gekregen in Duitsland. Daar krijgt ze psychologische hulp, kan ze nu naar school en hoopt ze in de toekomst dokter te worden.

Bekijk het hele indrukwekkende interview hier:

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws