Door: Martijn Haas
Misdaad

Meisje uit Belgisch Limburg gemolesteerd op feest

Een 18-jarig meisje uit het Belgische Maasland heeft zaterdagnacht klappen gehad op een feest genaamd Bal Tropical in...

Een 18-jarig meisje uit het Belgische Maasland heeft zaterdagnacht klappen gehad op een feest genaamd Bal Tropical in Bocholt. Een vriend van het meisje kreeg het aan de stok met enkele jongens op de party. Die werd belaagd omdat hij homo is.

Het ontaardde in een discussie, die al snel uit de hand liep, zo schrijft Het Laatste Nieuws

Het latere slachtoffer verdedigde haar homovriend. "Ik wilde hem enkel helpen", zegt Amber T. "Maar uiteindelijk werd zelf in elkaar geslagen. Het waren zeker vier of vijf jongens. Mijn neus is gebroken, en mijn kaak en oogkas zijn gekneusd." 

Op het fuifterrein kreeg het meisje de eerste zorgen toegediend, waarna ze voor verzorging naar het Mariaziekenhuis in Overpelt werd overgebracht.

Het parket van (Belgisch) Limburg onderzoekt de feiten. De politie is volop bezig met de identificatie van de betrokkenen bij de schermutseling. Voorlopig is er nog geen duidelijk zicht op verdachten. Dat bevestigde persmagistraat Anja De Schutter van het parket van Limburg.

Op Facebook zorgt het bericht meteen voor felle reacties: 'vreselijk, schandalig, zielig, laf,' tot 'beterschap en veel sterkte' voor het meisje.