Door: Martijn Haas
Misdaad

Medewerker winkel modeltreinen besodemietert zijn baas

Gisteren hadden we het over vogels. Maar feitelijk kun je alles van waarde stelen en het dan proberen door te verkopen....

Gisteren hadden we het over vogels. Maar feitelijk kun je alles van waarde stelen en het dan proberen door te verkopen. Want alles van waarde is weerloos, zoals de Vlaamse dichter Lucebert het ooit al verwoordde.

In Breda heeft de politie een medewerker van een modeltreinenwinkel opgepakt. Hij stal de treintjes van zijn baas en verkocht ze vervolgens 'onder de toonbank' door aan geïnteresseerden.

We quoten Omroep Brabant: "De eigenaar van de modelbouwwinkel hield de medewerker al langer in de gaten. De man nam vaker treintjes en bouwdozen mee naar huis om ze volgens eigen zeggen namens de winkel door te verkopen. Hiervan bleek niets terug te vinden te zijn in de boekhouding."

De eigenaar van de winkel ging zelf op onderzoek uit. Trein voor trein ging door zijn handen. Totdat hij de missende treinen vond. En hij deed aangifte bij de politie.

De politie stelt nog vast hoe hoog de schade is. Maar wij stellen vast dat Breda een paar illegale treinbezitters rijker is.

Sowieso veel treinenhandel te vinden op Marktplaats. Zal ons benieuwen of dat allemaal klopt en niet van de vrachtwagen gevallen is.

Wij ontdekten tevens dat Breda echt een stad van modelspoorliefhebbers is. Er is zelfs een heuse club, zie hier.

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws