Door: Martijn Haas
Misdaad

Man veroordeeld voor plaatje van ex op zijn motor

Tja, ben je nou een loser als je zoiets doet of niet? Het voorval laat zich makkelijk beschrijven: man, motorliefhebber,...

Tja, ben je nou een loser als je zoiets doet of niet? Het voorval laat zich makkelijk beschrijven: man, motorliefhebber, wordt aan de kant gezet. Is verdrietig, boos, mist zijn ex. Drukt vervolgens een naaktfoto af van die vrouw, en laat hem door een gespecialiseerde kunstenaar op de tank van zijn motor zetten.

Mag niet, zegt de rechter in Minnesota, zo lezen we in ons favo-bikermagazine The Aging Rebel. Die heeft Thimoty James Brandt uit het plaatsje Minnesota Lake (VS) in staat van beschuldiging gesteld, wegens het rondrijden van een topless foto van zijn ex-vriendin. De daad is 'non consensual' zoals dat heet. Ofwel: die ex-vriendin heeft misschien in het verleden wel vrijwillig mee gewerkt aan deze pic - maar nu is ze het er zeker niet mee eens dat haar afbeelding te zien is op het voertuig van Brandt. De motor met de fraaie foto is trouwens ook te zien geweest op de Facebook-site van de biker. Met daarbij de tekst: “Beautiful day to show off the old lady, lol.”

De Amerikaanse overheid wil hard optreden tegen deze vorm van 'revenge porn'. Ofwel: het verspreiden van seksueel getint materiaal dat personen gebruiken om wraak te nemen op een ex-geliefde. Brandt kan tot drie jaar gevangenisstraf krijgen.

Overigens was er wel wat meer aan de hand. Dezelfde vrouw heeft eerder ook twee andere klachten ingediend met betrekking tot Brandt. Zo zou hij in april een poging hebben gedaan haar te kidnappen. Zo wilde hij haar in zijn huis vasthouden. Ook zou hij zich daarbij aan haar hebben opgedrongen. 

Brandt had al een gerechtelijk bevel enkele kilometers uit haar buurt te blijven. Een maand geleden overtrad hij die regel door met zijn motor met daarop haar naaktfoto langs een park te rijden waar haar zoon honkbalde en zij aanwezig was als toeschouwer. De jaloerse man had daarbij een mes bij zich en een sportpistool. Best wel een droevig geval dus.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!