Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Man op Mallorca schiet wild om zich heen met jachtgeweer

Een man heeft gisteren rond half zes 's avonds in een café op het Spaanse eiland Mallorca wild om zich heen gesch...

Een man heeft gisteren rond half zes 's avonds in een café op het Spaanse eiland Mallorca wild om zich heen geschoten met een jachtgeweer. Drie Duitsers zijn hierbij gewond geraakt.

Het doelwit van de dader moet een bezoeker van het café zijn geweest waar het geweldsincident zich heeft afgespeeld. Dat zeggen getuigen, zo meldt Bild. Aan de geweer-aanval ging een incident met een mes vooraf. De dader schijnt naar huis te zijn gegaan om zijn geweer op te halen. Eenmaal weer op de plek waar hij zijn ruzie wilde 'uitvechten' greep een omstander in. Daardoor is het niet uitgelopen op een bloedbad. 

Een moeder met haar tienjarige dochter zijn naar het ziekenhuis afgevoerd, en daar behandeld.

De man komt aanvankelijk met een plastic zak voor zijn buik het horeca-tentje 'El Cafe' binnen gelopen. Eenmaal ter plaatse haalt hij de cover weg en begint te schieten.

De dader schijnt uit het Spaanse Jean te komen, een stad in de zuidelijke provincie Andalusië. Hij zit nu in een politiecel op Mallorca. Volgens de Spaanse media heeft hij een flink strafblad met geweldplegingen.

De schrik zit er goed in op Mallorca, waar twee weken geleden ook nog een ISIS-aanslag is verijdeld die - ook alweer - gericht was op toeristen. Daarbij zijn vier man opgepakt. Hier.