Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Man beschoten op Geerdinkhof in de Bijlmer

Heel wat vuurwapenincidenten de afgelopen 24 uur. Op dit moment is de politie in Amsterdam druk met een schietpartij op...

Heel wat vuurwapenincidenten de afgelopen 24 uur. Op dit moment is de politie in Amsterdam druk met een schietpartij op de Geerdinkhof, aan de oostkant van de Bijlmer. Oeps: 'Amsterdam Zuid-oost' moeten we natuurlijk zeggen. Dus eigenlijk Amsterdam Zuid-oost oost.

Daar heeft een man een andere man beschoten. Hulpdiensten hebben het slachtoffer mee gevoerd naar het Academis Medisch Ziekenhuis. Er is op dit moment nog niets bekend over zijn toestand.

De politie is op zoek naar een blanke dikke-, gezette schutter. Dat kan niet missen zou je zeggen. Op Twitter wordt er melig gereageerd.

De politie kreeg de melding binnen om 10.23 zien we via het P2000-systeem.

Als je zo naar de kaart kijkt kan de man best weleens richting Diemen of Weesp zijn gevlucht. De laatste optie is met de auto het makkelijkst te bereiken. Het blauwe markeerpunt is waar de Geerdinkhof is gelegen.

Alles in ogenschouw nemend lijkt dit meer op een afrekening in de privésfeer dan op een criminele operatie in georganiseerd verband. Zaken als vluchtauto's, meerdere hitmen en dergelijke ontbreken.

Als we meer weten posten we het hieronder.