Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Man aangehouden voor inrijden met auto op meerdere mensen

Het was weer een wilde nacht in Rotterdam. Er waren allerlei Nederlandse Turken op straat die toeterend vierden d...

  • Het was weer een wilde nacht in Rotterdam. Er waren allerlei Nederlandse Turken op straat die toeterend vierden dat het referendum in hun ogen positief voor ze had uitgepakt. Maar er waren ook mensen op stap die gewoon lekker aan het stappen waren. Volop gezelligheid dus.

Vannacht rond vijven hielden agenten een man aan die in een parkeergarage op de Kruiskade inreed op meerdere personen, onder wie een politieagent. De bestuurder, een man van 29 jaar, is aangehouden. Op dit moment lijkt het alsof de actie een doldriest sluitstuk vormde bij een wilde vechtpartij.

Chaos

In de nacht van zondag op maandag , als het licht al bijna opkomt, komt er een melding binnen dat er een grote groep aan het vechten is in de parkeergarage op de Rotterdamse Kruiskade. Politieagenten spoeden zich ernaar toe en treffen daar een behoorlijke chaos van mensen aan. Er is niet goed te zien wie wat doet en wat de oorzaak van alle ophef is.

Plotseling rijdt een auto in op mensen, er wordt gegild. De auto geeft flink gas en maakt slipgeluiden. De bestuurder wil ook inrijden op een politieagent, die klem staat en genoodzaakt is om te schieten, overigens zonder doel te raken.

Onderzoek

Daarna scheurt de auto in ieder geval naar een hoger gelegen parkeerdek, waar hij door meerdere politiemensen wordt stilgezet. Men houdt de bestuurder aan.

De man van 29 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zit nu vast. Er raakt niemand gewond. De politie is een onderzoek gestart naar wat er precies aan de hand is geweest. Getuigen kunnen zich melden bij de recherche.